Blog van La Rose Passementarie
historische fournituren corset materialen historische accessoires gratis verzending

Blog

Baleinen
19 februari 2018

Baleinen
````````````````````````````````````````````
Inmiddels zijn er al vele soorten en maten baleinen te koop bij La Rose Passementarie, maar welke kun je nu het beste waar bij gebruiken?

Platstaal
6mm en 7mm wordt het meeste gebruikt in corsetten en lijfjes. Ook wanneer je spiraalstaal gebruikt, wordt platstaal gebruikt aan weerskanten van de nestels aan de achter- of voorkant van corsetten.
10mm en 11mm kunnen uiteraard ook in lijfjes en corsetten gebruikt worden, maar worden het meest gebruikt voor hoepelrokken/paniers/farthingales.

Spiraalstaal
7mm wordt vaak gebruikt in combinatie met platstaal in corsetten. Waar de baleinen over heupen en boezem gaat, is deze balein stevig maar ook soepel genoeg om met deze curves mee te g

Websites voor Corset liefhebbers!
01 december 2017

Voor iedereen die een liefde heeft voor het maken en dragen van corsetten, zijn deze 2 websites gemaakt door Lucia Corsetti van onschatbare waarde!

Leer over de vormen corsetten die er zijn, hoe je jezelf op meet voor het aanschaffen van een corset of voor het opmaken van een corset patroon. Daarnaast heeft ze een website waar je gelijk doorgelinkt wordt naar corsetieres die ready-to-wear of op maat gemaakte corsetten voor je kunnen maken. Ze heeft tevens ook een boek met feiten over het dragen van corsetten geschreven die te koop is op Amazon.

Nee

Corset materialen!
06 juli 2017
Langzamerhand begint het assortiment van La Rose Passementarie uit te breiden. Ik heb vele bestellingen staan die uit het buitenland moeten komen en dit heeft zijn tijd nodig. Maar vandaag is er coutil binnen gekomen!
Voor iedereen die nog niet weet wat Coutil is, Coutil is een 100% katoenen stof met een visgraat patroon en heel sterk. Deze stof is onmisbaar voor het maken van moderne en historische corsetten en stays. Je kunt deze stof ook als tussenvoering of voering gebruiken bij lijfjes waarbij extra body nodig is. Of als tussenvoering bij opstaande kraag om deze mooi in model te houden.
Dit verkoopt La Rose Passementarie om een modern of historisch corset/stays te maken:
-Coutil
-Platstaal in 7mm en 11mm
-Spiraalstaal 7mm
-Baleinkapjes in 7mm
 
Ik zal deze updaten met tutorials, filmpjes, downloadbare patronen en boeken!
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN